tisdag 30 september 2008

En lätt makeover av mitt datarum

Mitt datarum har fått sig en liten uppiffning med hör och häpna.....HYLLOR! Jag tyckte det behövdes några till här i våningen ;D

Min och färgpytsens kamp mot furun har fortsatt.
Hyllan på väggen är ett loppisfynd som jag målat och nött till. Symaskinsöverdraget jag sytt passade perfekt för att även gömma dataskärmen under ;)

Här kan ni se hur det såg ut här inne i mitt datarum tidigare.

Diverse prydnader på hyllan och en hängare fick ta plats under hyllan.


Doftpåse, egenhändigt sydd känga och en liten lykta.

En hylla som fått flytta ut från köket fick hamna på en annan vägg. Hattasken jag målat och en piedestal med mitt tråg med spetsar får stå där under.


En gammal knoppbräda under tallrikshyllan.


Jag hängde några spetsar, ett kort, ett stycke strut och litet annat småplock på den.
Jag håller på att fixa lite i köket och om jag hinner klart så får ni se det i nästa inlägg.
Ha en bra dag :)
Kram kram

söndag 28 september 2008

Ommöblering och Awardsdags!

Efter övernattningsbesöket förra helgen var lilla vardagsrummet tvunget att utrymmas så alla skulle få sovplatser. Det blev en liten ommöblering sedan när möblerna skulle tillbaka på plats. Och så här blev resultatet, rummet känns faktiskt större nu :)

Här kan ni se hur det såg ut innan.






Awardsdags:
Nu ska jag ta och skicka vidare awarden från mitt förra inlägg, som jag fick från

Reglerna för utmärkelsen är följande (jag har dock själv töjt lite på dessa regler):

1. Only 5 people allowed
2. 4 have to be dedicated followers of your blog.
3. One has to be someone new or recently new to your blog and live in another part of the world.
4. You must link back to whoever gave you the award. Quite simple really it is a way of saying thank you to those who take time out for wonderful comments to boost your day.
Och awarden går till..... *trumvirvel*.....

* Snurrtant
* Nettans lantliga liv
* Inspiration i vitt
* Vita hjärtan
* Ateljé Annorlunda
(Ni kan hämta awarden i mitt förra inlägg)

Ateljé Annorlunda är en helt ny blogg för mig och en väldigt vacker sådan . Hon kommer inte från en annan del av världen men från en annan del av Sverige iaf och just nu har hon en tävling på sin sida där man kan vinna jättefina priser som ni ser på bilden nedan :)

Ni andra gör mig så glad med era gulliga kommentarer, och ni har såna härliga och inspirerande inredningsbloggar och Snurrtant; du får mig alltid att skratta med dina inlägg :)

Ett stort tack till er alla!

Ha en trevlig söndag! / Kram

fredag 26 september 2008

Fredag

Jag vet att min inlägg inte direkt har varit täta under veckan. Det beror på att jag varit rätt krasslig under veckan och lär vara det några dagar till. Jag lovar att svara på alla era kommentarer allt eftersom, när jag känner mig lite piggare, vilket jag hoppas är snart :)

Det blir lite tårta på tårta med bilderna i dagens inlägg och de från mitt förra men jag hoppas ni ser några små skillnader iaf ;p


Burspråket har fått sig ett nytt bord och en liten ommöblering...ni får se resten en annan dag....det går nästan inte att fota i ljuset.



Jag har målat om en väggljusstake jag fyndade på second hand för någon vecka sedan...till höger om hyllan.




Plingan ligger och myser (...och hårar) i soffan.


Jag målade väggljusstaken vit och gjorde ett decoupage med en bild jag skrev ut från internet....måste bara fixa ett passande ljus till den. Alla jag har hemma är alldeles för stora.

Jag har fått ett AWARD i veckan!!!

Det kommer från tjejen med bloggen "Det är jag som är Jules". Jag blir så väldigt glad och tackar så hemskt mycket. Jag ska skicka awarden vidare till några när jag är lite piggare :)


Nu vill jag önska er alla en alldeles underbar helg!

Kramar

tisdag 23 september 2008

Ännu en hylla...

...har hittat vägen hem till mig. Den här fick följa med från en loppis i Sundsvall när jag var dit för ett par veckor sedan. Den var tidigare i fulaste furun men nu är den äntligen målad och klar.
Den hamnade i vardagsrummet ovanför soffan...planen var först att sätta den i sovrummet men som vanligt hinner jag ändra mig 100 gånger :P

Jag skruvade fast några krokar på hyllan....jag gillar ju att hänga saker under mina hyllor. Det måste nog införskaffas skaffa lite nya grejer att dekorera hyllan med....känner att det fattas något men vet inte vad rikigt..

Ha en trevlig tisdag alla!

Kramen

torsdag 18 september 2008

Duken

Igår kom min efterlängtade duk. Den är helt sagolik i bästa shabby chic anda. Den den beställdes på Formexmässan när jag min mamma, Monica och Maria från Country by mail (där ni för övrigt kan beställa duken) var ner i slutet på augusti.
Den pryder mitt matsalsbord. Jag kom på igår när jag lade på duken att jag vill nog ha ett nytt bord hit...ett lite större så duken kommer till sin fulla rätt. Nu måste jag leta ett nytt..för dukens skull :D

Har ni sett något dylikt i dukväg? :)


Den finns att beställa hos Country by mail om ni vill ha en egen.


Sydda veck och underbar spets så den ser skrynklig och riktigt *shabby* ut.


Idag är jag ledig och ska städa eftersom vi får helgbesök från Södertälje ikväll, Modo möter SSK imorgon. Jag hoppas verkligen att Modo vinner annars kommer jag nog bli grovt mobbad under hela lördagskvällen. Kanske lika bra att jag jobbar imorgon och inte kan följa med på matchen ;P
Nu ska här fixas sovplatser och städas!
Ha en toppenhelg alla!
Kramar


Följ min blogg med bloggkoll

Hyllor

Jag har byggt mig ett par hyllor och of course så är de målade vita ; )
Istället för att köpa färdiga så är det så mycket billigare att göra egna...och ofta finare.
Allt som behövs är en hyllplan, konsoller, trälist, krokar, en såg, några skruvar och lite färg...de här har nog inte kostat mig mer än 150:- totalt. Det behöver inte vara så kostsamt att skaffa nytt jämt :)
Jag satte upp dem i vardagsrummet.

Några lyktor, lite fattigmanssilver, min jesusfigur och en tavla jag målat grå gick pryda den ena hyllan.


Min gamla spegel fick äntligen komma fram nu när jag hittade en plats till den....mer lyktor och fattigmanssilver och en liten byst jag hittade på second hand i lördags. Den lilla psalmboken har jag fått av J som brukar hälsa på i butiken titt som tätt, tack så mycket. Den passade perfekt på hyllan :)

Jag satte fast en hängare jag byggt av en trälist och satt krokar på under ena hyllan...

...och pyntade med en av mina senaste madonnafynd, en egenhändigt komponerad strut och en liten tavla.

Idag jobbar jag halvdag bara och ska röja upp på lagret i butiken efter alla varor jag fått in de senaste två dagarna. Det har kommit leveranser från Danmark, bland annat House Doctor. Ett berg med tomma kartonger ska bort. Det blir nog till att dra på jobbet lite tidigare så jag hinner.

Det var allt för idag.

Ha en härlig torsdag alla!

Kramar

tisdag 16 september 2008

Det sista....

...av mina loppisfynd från 2 veckor sedan kommer här. Det har tagit sin lilla tid att visa dem måste jag säga :P
Självklart har jag lyckats vara på fler loppisar under veckan som varit så jag har flera fynd att visa upp....det tar aldrig slut känns det som. Hoppas ni orkar med att se mera fynd och ommålningar ett tag till :)
Böckerna som ligger på hyllan under det lilla bordet är bara tre av 22 stycken jag hittade. Jag har letat böcker med ljusa pärmar i många månader utan lycka men så snubblade jag över dessa. Pärmarna är gulnade men det gör inte så mycket när de kostade 42:- för alla 22 :)


Jag hittade en ram till en tavla jag haft i något år...äntligen! Och den passade fast jag bara chansade när jag köpte den. Ibland har man tur :)


Madonnafiguren i porslin på hyllan under tavlan kommer från samma ställe som ramen.


Inte så mycket som en nagg har den.


Slutligen så blev det den vita madonnan längst till vänster på hängaren.

Idag är det jobb som gäller. Igår när jag var ledig fortsatte jag min städning/rensning av skåp och garderober....herregud vilka grejer jag har! Tur det går lättare att göra sånt tråkgöra med hörlurarna intryckta öronen och nån bra bok att lyssna på. Men nu har iaf jag röjt upp ordentligt och fått mer plats för att samla på mig nya skatter ;P ...lite målning av några loppisfynd hann jag allt också med och sista varvet färg ska på ikväll.

Ha en bra dag!

Kram

måndag 15 september 2008

Mera fynd!

Den här fina hängaren med spegel har jag hittat i en secondhand butik i stan. Självklart har jag målat och shabbat till den eftersom den var helt omålad innan.
Den fick sig en plats i vardagsrummet...men har nu mera fått flytta in till matsalen för mitt senaste snickeriprojekt som ni får se en annan dag.

Lite pynt behövs alltid.


Sedan hittade jag en Jesusfigur på en loppis...den var så vit och fin att den var tvungen att förja med hem. Den ska få sig en bättre plats där den inte smälter in i väggen snart :P

Då var det ny vecka igen. Jag har varit ledigt hela helgen och tillbringat den med att röja och försöka organisera garderoberna och klädkammaren, vilket tog sin lilla tid, *pust*. Tur att jag är ledig även idag så jag hinner återhämta mig ;P

Dagens planer är att måla några nya loppisfynd samt bara att fixa och dona på lite här hemma. Kanske måste jag sy lite också om jag hinner...jag får se vad jag hittar på :)
Trevlig måndag
Kramar

torsdag 11 september 2008

Gamla fönster

Efter jobbet i lördags var jag och sambon ut till mina föräldrar och firade pappa som fyllt år. Som vanligt rotade jag omkring i ladan där jag har en massa möbler och grejer och där finns även ett rum fullt med gamla fönster och dörrar. Två fönster som min mamma letat fram fick hänga med hem. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha dem till men till slut satte jag fast dem i öppningen mellan vardagsrummet och matsalen....jag blev hur nöjd som helst :)
Så här fint blev det. Jag tänker låta fönstren vara som de är och inte måla om dem. Det enda jag ska göra är att bygga på en underdel så det når ända ner till golvet.....måste bara få ändan ur vagnen och dra och införskaffa material ; )

Det känns mer som två olika rum nu.



Det är hur mysigt som helst när jag tänder alla mina miljoner ljus varenda kväll, speciellt i lyktorna som hänger bakom fönstren :)


Idag är det jobb som gäller. Jag hoppas det kommer varor. Igår fick jag en stor leverans med doftvax, votivljus och aromalampor...man vet ju aldrig när det ramlar in leveranser efter man har varit på mässa och handlat. Det är lite som julafton när det kommer grejer eftersom jag glömmer bort ungefär 80% av det som köpts in :P

Ha en bra dag och en trevlig helg!

Kram

tisdag 9 september 2008

Loppisfynd och målning

Jag tog mig en loppisrunda strax före helgen och här kommer lite av vad jag hittade.

Hyllan på väggen stod och ropade efter mig på loppisen så självklart köpte jag den. Jag målade om den vit illa kvickt eftersom den var i omålad furu. Jag kan inte hjälpa det men jag avskyr omålad furu :/
Men med lite färg blir det schysst ; )

Den är rätt stor så det ryms många skatter på den : )


Lite annat blev ommålat medan jag ändå var igång...jag har nog målat något varenda dag i en vecka snart :p
Jag vet inte om ni minns att jag inte hade tänkt måla spegeln och konsollbordet
i matsalen.....jag ångrade mig och nu är de också vita. Klockan på bordet åkte även med i ommålningen.

Idag är jag ledig och ska åka iväg ner till Sundsvall lite senare och få mig en tur på Ikea. Det är mest shopping till butiken som ska göras...vi ska ändra om lite så vi får mer plats innan allt som inhandlades på mässan dyker upp.

Ha en bra dag :)
kram

söndag 7 september 2008

Eukalyptus

Äntligen går det att få tag i eukalyptus på blomsteraffärerna här i stan igen :)
Jag köpte mig en stor bunt innan helgen som jag har dekorerat med här hemma. Jag har varit väldigt "fixig" hela helgen och har målat, snickrat och grejat på som en tok samt varit på loppis och hos mina föräldrar och rotat omkring i gömmorna.
Jag har alltså en hel hög med inlägg att visa :)
Men idag handlar det om eukalyptus.
Jag band en krans som nu hänger på insidan av vår ytterdörr. Den blev dekorerad med ett trähjärta, madonna-emblem och svart/vitt band

Resten fick stå på tork i min stora golvurna. Det fina med eukalyptys är att den ser likadan ut som torkad.



Några små kvistar fick hamna på ett zinkhjärta med en liten spetsrosett.
Trevlig kväll...nu ska jag dyka ner i målarhinken igen.
Kram


Följ min blogg med bloggkoll